keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Jotain sydäntä riipaisevaa

Parin vuoden ajan olen säännöllisesti kirjastossa käydessäni katsonut olisiko John Boyne:n kirja - Poika raidallisessa pyjamassa - lainattavissa mutta aina se on ollut menossa. Lopulta viime viikolla tärppäsi! Tosin ei kirjan muodossa vaan dvd:n. Hetkeäkään en epäröinyt vaan tempasin leffan mukaan ja se kannatti!



Elokuva sijoittuu toisen maailmansodanaikaan ja kertoo Bruno-pojasta, jonka elämä muuttuu totaalisesti kun perhe joutuu muuttamaan isän työn vuoksi. Brunolla ei ole lupaa mennä oman uuden/tylsän pihan ulkopuolelle mutta salaa hän livahtaa tutkimusmatkoilleen ja tutustuu näin naapurissa olevan "maatilan" poikaan.

Visuaalisesti leffa on oikein hyvä, mikä ei yllätä sillä taustalta löytyy sekä Disney että BBC. Varsinkin alussa oleva juhlakohtaus saa tämänkin (jo hieman horteisen) vaatetusmuotoilijan eloon. Myös äänimaailma toimii, varsinkin loppukohtauksessa. Juoni kulkee jouhevasti eikä kelloa tarvitse vilkuilla, mikä on hieman jopa yllättävää nykyisten ylipitkien venytyselokuvien aikakautena. Leffan päähenkilöt avaavat silmät suoraan lasten viattomaan maailmaan ja pistävät miettimään mikä on saanut aikuiset toimimaan näin idioottimaisesti.

Tätä leffaa suosittelin niille jotka ovat valmiita kokemaan jotain sydäntä riipaisevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti